Ontspannings-
massage

Masseren is uit je hoofd, in je lijf. Masseren is weg van zorgen en stress en terug naar het nu. Masseren is weer leren voelen wat je nodig hebt. Wat echt belangrijk voor je is. Massage ondergaan is leren ontvangen. Iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ben je moe na een dag hard werken. Heb je stijve schouders en/of nek van de dagelijkse stress. Of stijve en pijnlijke spieren na een dag hard werken? Verwen jezelf en kom tot rust met een ontspannende massage. Ontspanningsmassage is zoals het woord al zegt, een massage die bedoeld is om lichaam en geest te ontspannen. Tijdens deze massage kun je even je dagelijkse beslommeringen en stress van je afzetten en heerlijk wegdromen. Met behulp van geurende oliën en eventueel een zacht achtergrond muziekje naar wens wordt het lichaam rustig gemasseerd zodat je lichaam en je geest weer helemaal tot rust komt.

Veel gestelde vragen

 • Ik kan me voorstellen dat je heel graag meer wilt weten over mijn werkwijze en wat je van mijn massages mag verwachten.
  Zeker als je voor het eerst een professionele massage hebt geboekt zul je nog een hoop vragen hebben.

 • In onderling overleg bepalen we wat je wel en niet gemasseerd wilt hebben. Als je bijvoorbeeld geen massage aan de voeten, buitenkant billen of buik wilt dan sla ik die over. Wil je wat meer aandacht voor je rug of schouders dan besteed ik daar wat meer tijd aan. Het is jouw massage, dus maak daar gebruik van. De meeste mensen kiezen enkel voor de achterzijde van het lichaam, mocht je achter en voorzijde willen hebben gemasseerd, dan kan dit alleen vanaf een massage vanaf 60 min, dit puur vanwege de benodigde tijd voor een goede massage. Enkel voorzijde is natuurlijk ook een optie.

 • Je mag zelf bepalen of je tijdens de massage je ondergoed wel of niet aan wilt houden. Je wordt tijdens de massage toegedekt met een zacht massage laken, zodat de meest intieme delen altijd zijn toegedekt. Het laken zorgt dus voor een stukje geborgenheid en het houdt je lekker warm tijdens de massage. De massage dekens en massage lakens neem ik zelf mee, je hoeft dus nergens voor te zorgen.

 • Met eventuele illusies wordt meteen korte metten gemaakt! 
  De massages zijn nooit erotisch. Ik ben een massage therapeut en geen erotisch masseur. Mochten er toch ongepaste verzoeken worden gedaan (ook al is het voor de grap) dan houdt het direct op.
  De verstandhouding en het vertrouwen zijn dan zo verstoord dat ik de massage ook niet meer wil afmaken. De massage wordt wel in rekening gebracht bij ongepast gedrag.

 • Voor een ontspanningsmassage maak ik gebruik van zuivere minerale olie van het merk Ginkel’s. Eventueel naar keus gemengd met een druppeltje Rozen olie voor een heerlijke geur tijdens de massage. 

 • Muziek tijdens de massage is een persoonlijke voorkeur, zet dus ook zeker je eigen muziek op indien je graag muziek wilt luisteren tijdens de massage. De keus is volledig aan jezelf. De meeste mensen beschikken over eigen muziek. Indien gewenst neem ik zelf iets mee, geef dit aan bij de reservering indien nodig.

 • Meestal begin ik de massage met het masseren van het hoofd, dan de nek en schouders. De meeste mensen hebben daar veel spanning opgebouwd. Het is heerlijk als deze wordt weggemasseerd met warme lange strijkingen en knedingen. Na de nek en schoudermassage gaan we door naar de armen, en handen. Dan word de complete rug en onderrug gemasseerd met verschillende technieken. Na het masseren van het bovenlichaam dek ik je weer toe met het laken. Daarna masseer ik één voor één de achterzijde van je benen, buitenkant billen en indien gewenst de voeten. Voor een optimale ontspannings-massage van de achterzijde volstaat een massage van 60 minuten. 

 • Over het algemeen wordt er niet vaak gekozen voor een massage van enkel de voorzijde. Meestal wordt er gekozen voor een massage achterzijde of een combinatie van achter en voorzijde. Mocht je toch kiezen voor enkel deze massage dan zal deze er ongeveer als volgt uitzien.
  We beginnen bij een hoofdmassage zonder olie, dan volgt een gezichtsmassage indien gewenst. Na de gezichtsmassage gaan we verder met de nek en schouders. We gaan van de nek en schouders verder naar de borstspieren, bij vrouwen masseer ik de borstspieren tot aan de borsten(borsten zijn afgedekt). Na de borstspier massage gaan we door naar de armen, handen en vingers. Vanaf daar masseren we de onderkant buik, gaan we door naar de benen en eindigen we bij de voeten.

 • Na de massage mag je even rustig blijven liggen onder het laken. Het is heerlijk dan nog even na te genieten. Zodra je daar klaar voor bent ga je rustig zitten en kom je langzaam overeind. Het is belangrijk na de massage veel te drinken. De afvalstoffen die door het masseren vrij zijn gekomen voer je daarmee sneller af. Je zult je daardoor nog fitter voelen.

 • Als je belangrijkste doel is om te ontspannen en tot rust te komen adviseer ik een massage van 60  minuten te kiezen. Je zult merken dat je tijdens de massage steeds dieper ontspant en je gedachten steeds meer tot rust komen. Het lichaam en in het bijzonder je brein heeft daar de tijd voor nodig. Gun jezelf die tijd. Je zult merken dat je de dagen daarna veel beter functioneert en vitaler bent. 

 • ontspanningsmassage   1 uur 60 euro.
  ontspanningsmassage   45 min 45 euro

  Cadeaubon massage
  Maak iemand blij met een mooie cadeaubon voor een massage van 45 minuten of een uur.

   

  • Tarieven zijn inclusief reiskosten,
   (etherische) olie, gebruik van schone massage lakens en handdoeken.
  • Kortingsbonnen en cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar tegen contanten.
  • Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Voor je lichaam zorgen is een investering, je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is.

 

Frank


afspraak bij jou aan huis

contact

Frank Cattenstart
Tel: 06-42 95 34 99
Info@ff-niks.nl
KVK nr: 80542581

Follow Us

Belangen
vereniging 
© 2020 FF-Niks
All rights reserved.